Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Het effect van de hete zomerse zon op uw dak

We zijn allemaal blij dat we in een huis wonen met een dak boven ons hoofd. Daar zijn we vooral blij mee tijdens de regenachtige dagen. Een dak zorgt ervoor dat het in huis heerlijk droog blijft. Tijdens de zomermaanden heeft het dak ook belangrijke functie voor ons. Het beschermt ons tegen de zonnestralen. Nu zijn warme zomerdagen ook niet altijd evengoed voor een dak. Een hete zomerdag kan ernstige gevolgen hebben voor een dak. Dat geldt zowel voor platte als schuine daken.

De dakbedekking op een plat dak

Vooral de dakbedekking van een plat dak heeft het zwaar tijdens de zomermaanden. De hele dag zal een plat dak worden beschenen door de schadelijke stralen van de zon. Platte daken zijn vaak voorzien van dakleer of EPDM. Deze materialen doe goed hun werk als het regent. Tijdens de warme zomermaanden krijgt de dakbedekking van een plat dak het zwaar te verduren. Zowel dakleer als EPDM wordt vaak op platte daken toegepast, omdat het gemakkelijk te leggen is. Een groot nadeel is echter dat de materialen niet bestand zijn tegen de UV stralen van de zon. Tijdens de warme zomerdagen zal het dakleer en EPDM uitdrogen waardoor er kleine scheurtjes kunnen ontstaan. Wanneer dat het geval is zal dat bij een volgende regenbui zichtbaar worden.

Een daklekkage Doorn op een plat dak.

U zou eerst zelf kunnen kijken waar de lekkage op een plat dak vandaan komt. Toch is dat in de meeste gevallen niet te achterhalen. Dan moet er een loodgieter langskomen. Woont u in Doorn en heeft u dus een lekkage dan kunt u het beste een loodgieter uit die omgeving benaderen. Ook een lekkage Doorn is niet prettig en moet er snel gehandeld worden. Een daklekkage Doorn moet snel worden verholpen. Bij een dak lekkage Doorn zal de loodgieter eerst het platte dak inspecteren. In veel gevallen is de lekkage in Doorn niet te achterhalen. De loodgieter raadt u dan aan om een geheel nieuwe dakbedekking aan te laten brengen. Hij zal eerst de voor- en nadelen van de verschillende soorten dakbedekkingen met u bespreken, zodat u een besluit kunt nemen welk materiaal u op het platte dak wil laten leggen.

Altijd bereikbaar

Een lekkage kan natuurlijk ook tijdens de nachtelijke uren ontstaan. Het is dan wel nodig dat er snel een loodgieter langskomt. U moet er dan een nemen die 24/7 dienst heeft. Wanneer u hem belt, is het belangrijk dat hij snel op de plaats van bestemming is. Een goede loodgieter zal er alles aan doen om een lekkage zo snel mogelijk proberen te verhelpen. Hij weet uit ervaring dat lang wachten meer schade zal opleveren. Dat wil hij natuurlijk voorkomen. Laat altijd eerst een prijsopgave maken, voordat hij aan het werk gaat. Dan kunt u nooit voor verrassingen komen te staan.

De gevolgen van een warme zomer op een schuin dak.

Ook een schuin dak heeft het zwaar te verduren tijdens de warme zomerse dagen. Hierbij zijn het niet de dakpannen of dakbedekking, maar de waterafvoer. Door de warmte en droogte zullen de bladeren en dergelijke dat in de dakgoot terecht is gekomen, uitdrogen. Dit wordt een samengeperste harde koek. Het kan een blokkade zijn om water af te voeren en een overstroming tot gevolg hebben. Daarom is het belangrijk de daken regelmatig te laten inspecteren door een vakkundig persoon.

https://isbaza.nl