Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Plastische chirurgie en de wet

Plastische chirurgie wordt steeds geaccepteerder en elk jaar worden er weer meer cosmetische ingrepen uitgevoerd. Je hebt cosmetische ingrepen uit medische noodzaak of bijvoorbeeld vanwege een onzekerheid. Toch moet je je nog wel altijd goed aan de wet houden en de kledingketen ZEB had dan ook even iets over het hoofd gezien, waardoor er nu een rechtszaak gaande is.

De kledingketen ZEB verlootte in 2015 €5000 euro aan plastische chirurgie onder haar klanten. Volgens het Parket bestaat er een wetsartikel dat aangeeft dat het verboden is om een vorm van reclame te maken voor plastische chirurgie, waardoor zij ZED voor de rechter sleepten. ZEB geeft hierbij aan dat het niet de bedoeling was om de plastische chirurgie te bevorderen en daarna beargumenteerde ze ook nog dat het reclameverbod alleen geldt voor beroepsbeoefenaars en de verbodsbepaling in strijd is met verschillende Europese richtlijnen. Deze rechtszaak is nu doorverwezen naar het Hoger Gerechtshof om hier achter te komen. Na de beschuldiging heeft ZEB er wel gelijk voor gekozen om in plaats van plastische chirurgie €5000 aan kleding weg te geven.

Natuurlijk is het ondergaan van een cosmetische ingreep niet slecht, maar er zijn vaak wel grenzen. Als jij vollere lippen wilt met fillers, dan kan dit goed. Het is hierbij wel verstandig dat je je lippen niet te vol maakt. Daarnaast kan botox ook nog eens goed werken tegen migraine, botox tegen migraine wordt dan ook soms aangeraden, maar dit is niet de enige oplossing. Het is in ieder geval altijd van belang dat jij achter je keuze staat en dat je het niet voor iemand anders doen en laat je altijd goed van te voren door verschillende plastische chirurgen inlichten over de tijd voor de behandeling, de behandeling zelf en de tijd na de behandeling. Je wilt natuurlijk niet voor vervelende verassingen te komen staan.

http://faceland.nl/