Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

De Portugese Azoren

Portugal is een populair vakantieland waar velen van ons graag hun zomer doorbrengen. Net als Italië, Spanje en Griekenland kent het een uitermate zomerse zomer met veel zon en aangenaam warme temperaturen, waardoor je zowel aan de kust als in het binnenland zeker geen zon te kort zult komen. Portugal is daarnaast erg divers, waardoor men er vaak snel terugkomt door na enkele weken weer een lastminute Portugal te boeken. Dit is ook logisch, want Portugal is erg divers; bijna geen enkel dorp is hetzelfde. Zo vind je in het binnenland ongerepte natuur en steppen, terwijl je aan de kust een hele andere natuur vind. Ook de Portugese eilanden zijn een vakantie waard!

Misschien wel de meest populaire vakantiebestemming dat niet op het Portugese vasteland ligt zijn de Azoren. Deze eilandengroep was voorheen vrij onbekend maar lijkt nu ontdekt te zijn door het grote publiek en die lijken massaal te komen. Logisch ook, want de Azoren zijn zeker uniek.

De eilanden zelf zijn een autonome republiek van zeventien eilandjes in de Atlantische Oceaan. Van deze zeventien eilandjes zijn er negen bewoond en zijn er acht onbewoond. In de zomer is het er aangenaam warm, maar ook in de winter zal je het er niet snel koud hebben. De temperatuur schommelt het hele jaar door immers tussen de 16 en de 24 graden Celsius.

De eilanden zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Er is veel natuur te vinden en je kunt gemakkelijk tussen de eilanden reizen. De meeste mensen gaan erheen voor outdoor activiteiten zoals varen, duiken, zeilen, vissen, klimmen en wandelen tussen de vulkanen. Ook kan je er dolfijnen en walvissen spotten wat zeker aan te raden is! Zorg wel dat je je vakantie tijdig boekt want in de zomer is het er vaak druk. Doordat de temperatuur constant is kan je wellicht beter in het najaar snel nog een last minute Portugal boeken!

http://www.lastminuteportugal.nl/