Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Te lange werkweek

In elke organisatie zijn er wel mensen die erg veel uren maken per week, je kan hierbij denken aan een 50-urige werkweek. Daarbij is het wel duidelijk dat je weinig vrije tijd hebt en veel aan het werk bent. Voor mannen blijkt dit wel goed te zijn, maar voor vrouwen juist helemaal niet. Dit kan namelijk op lange termijn schadelijk zijn voor hun gezondheid.

Vrouwen die erg lange werkweken draaien in hun carrière die hebben een grotere kans om ernstige ziekten te ontwikkelen, bijvoorbeeld kanker of hartproblemen. Het risico op de ernstige ziekten stijgt wanneer zij boven de 50 uur per week werken. Als je als vrouw zoveel werkt dan is het ook zeker verstandig om dit iets te verminderen, een grote kans namelijk dat je vitaliteitsapk ook niet meer optimaal is. Lees hier meer over hoe dit in zijn werking gaat. Bij mannen liggen de gezondheidsrisico’s weer heel erg anders. Lange werkweken verhogen bij mannen namelijk niet de kans op levensbedreigende ziekten, het kan zelfs gezonde effecten opleveren. Een werkweek tussen de 41 en 50 uur gaf mannen dan ook een lagere kans op hartziekten, longziekten en depressie dan wanneer zij minder dan 40 uur werkten. Volgens onderzoekers komt dit verschil voornamelijk omdat vrouwen van nature de zorg voor de familie en thuissituatie op zich nemen. De combinatie van de ‘thuisrol’ en die van de ‘werkrol’ zorgt dan voor extra stress. Daarnaast genieten vrouwen minder van hun vrije dag, want ook dan kunnen ze zich minder makkelijk losmaken van de zorgtaken. Dit zorgt ervoor dat hun vrije dag minder ‘vrij’ voelt dan de vrije dag voor mannen.

Dat je erg veel stress ervaart hoeft natuurlijk niet hierdoor te komen, maar als je erg veel werkt is die kans er wel. Een andere reden kan zijn dat je de werkzaamheden niet meer leuk vindt en dat ze zich wel blijven opstapelen of bijvoorbeeld door het bedrijf waar je je niet thuis voelt. Een oplossing is dan een outplacementbureau, zoals Carrièrepoort , zij kunnen je helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

http://carrierepoort.nl