Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Tips voor het vervoer in China

Nederlanders lijken steeds avontuurlijker te worden. Waar men vroeger standaard een zonvakantie in Europa boekte, lijkt het er nu op dat de bestemmingen niet ver genoeg kunnen liggen. De prijzen van vliegtickets zijn de afgelopen jaren enorm gedaald en reisaanbieders zoals Kras en Shoestring spelen hier goed op in.

 

Als je voor de eerste keer naar China gaat, moet je je bedenken dat er veel verschillen zijn tussen Nederland en China en met deze verschillen moet je rekening houden. Vandaag bespreken we tips op het gebied van vervoer in China.

 

  • Het is raadzaam om drie uur te vroeg naar de luchthaven te gaan voor internationale vluchten naar China en twee uur te vroeg voor binnenlandse vluchtend. Chinese luchthavens kunnen vaak chaotisch en overvol zijn, dus je zult dankbaar zijn voor die extra tijd.
  • In mijn twee en een half jaar in China kan ik op een hand tellen hoe vaak het vliegtuig op tijd vertrok. Wees dus voorbereid om te wachten op de luchthaven (of zelfs in het vliegtuig) wanneer je vliegt vanaf een Chinese luchthaven.
  • China wordt bediend door een fantastisch netwerk van bussen en treinen, waaronder de supersnelle G-treinen die je in een paar uur door het hele land kunt voeren. Tarieven zijn uiterst betaalbaar volgens westerse normen.
  • Je hebt je paspoort nodig bij het maken van een boeking en je kunt maar één ticket per paspoort boeken.
  • Chinese boekingssites zoals C-Trip en eLong bieden vaak betere tarieven dan westerse boekingssites. Controleer beide tijdens het plannen van uw reis.
  • Als dit je eerste reis naar China is, zie je al snel dat Chinese wegen nogal chaotisch kunnen zijn, dus zelf rijden is echt alleen maar aanbevolen voor de meest dappere.
  • Taxi’s in China zijn goedkoop en overvloedig. De meeste chauffeurs spreken geen Engels, dus het is een goed idee om uw bestemmingsadres door iemand in uw hotel in het Chinees te laten schrijven.