Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe om te gaan met HSP bij een kennis of vriend

Er is op internet genoeg HSP informatie te vinden en dat is logisch want een op de vijf mensen zou het hebben naar schatting. Als je zelf geen HSP hebt, kan het lastig zijn om je voor te stellen hoe het is. Veel mensen kennen wel iemand met HSP en zijn kunnen de onderstaande HSP tips goed gebruiken.

 

Wees eerlijk over hoe je je voelt

Vertel ze niet dat je je ‘goed’ voelt als je je anders voelt. Ze zullen veel gelukkiger zijn als je hen gewoon vertelt dat je boos bent over familieproblemen. Als je probeert je voor een gevoelig persoon te verbergen, zullen ze merken dat je niet eerlijk bent. Dat zal ervoor zorgen dat ze erg overrompeld en afgeleid worden tijdens je lunch met hen. Gewoon omdat ze elke seconde van het uur zullen proberen om erachter te komen wat er mis is.

 

Weersta netelige politieke argumenten

De problemen waarmee de wereld wordt geconfronteerd, zijn waarschijnlijk een grote zorg en lastpost voor hoog sensitieven. Als je vriend HSP heeft, vraag dan eerst wat zijn politieke standpunten zijn en leer of jullie het met elkaar eens zijn. Als je dat doet, is het oké om over politiek te praten. Maar als dat niet het geval is, probeer dan niet je gevoel dat abortussen in orde zijn te overtuigen. Dat zal ervoor zorgen dat ze zich beledigd voelen en dat ze daarna misschien meer opgefokt zijn.

 

Maak geen ruzie over religie

De meeste mensen met HSP geloven dat ze de juiste antwoorden hebben op “hoe en waarom ben ik hier?” Als ze in God geloven, zullen ze heel toegewijd zijn om Gods plan voor hen te volgen. Als ze een atheïst zijn, zullen ze zeer gepassioneerd zijn door ‘goddeloos’ te zijn. Het is goed, laat ze zijn wie ze zijn en geloven wat ze geloven. Nadenken over iets waar ze niet in geloven, kan een zeer pijnlijke gedachte zijn voor iemand met HSP.