Nieuwbouw20
Image default
Woning en Tuin

Waarom is PVC dakbedekking de beste keuze?

Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor dakbedekking, zoals dakpannen, metalen platen en bitumen. Maar waarom zou je kiezen voor PVC dakbedekking? Hieronder zetten we enkele belangrijke redenen op een rijtje.

Lange levensduur

Een van de grootste voordelen van PVC dakbedekking is dat het een lange levensduur heeft. In vergelijking met andere materialen zoals bitumen of metalen platen, gaat PVC dakbedekking veel langer mee. Dit komt omdat PVC bestand is tegen weersinvloeden zoals regen, wind en zonlicht. Daarnaast is PVC ook bestand tegen temperaturen van -40 graden Celsius tot +80 graden Celsius, wat betekent dat het geschikt is voor zowel de meest koude en warme dagen in Nederland.

Lage onderhoudskosten

Naast een lange levensduur heeft PVC dakbedekking ook lage onderhoudskosten. In vergelijking met andere materialen, die regelmatig geïnspecteerd en gereinigd moeten worden, is PVC veel gemakkelijker te onderhouden. Het enige dat je hoeft te doen is het dak af en toe afspoelen met water, om eventuele vuilresten te verwijderen. Dit betekent dat je niet hoeft te investeren in dure onderhoudskosten en dat je lange tijd van een schoon en functioneel dak kunt genieten.

Licht van gewicht en gemakkelijk te installeren

PVC dakbedekking is ook licht van gewicht, wat betekent dat het gemakkelijk te installeren is. In vergelijking met andere materialen, zoals metaal, wat zwaar en lastig te tillen is, is PVC veel gemakkelijker te hanteren. Daarnaast is het ook snel te installeren, wat betekent dat je niet lang hoeft te wachten voordat je gebruik kunt maken van je nieuwe dak.

Duurzaam en milieuvriendelijk

PVC is ook duurzaam en milieuvriendelijk. Het is gemaakt van aardolie, maar het kan gemakkelijk worden gerecycled en opnieuw gebruikt. Daarnaast is het ook een van de meest energie-efficiënte materialen die er zijn, omdat het zonlicht kan reflecteren en de temperatuur van je huis kan reguleren. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken in de winter, en dat je minder de airconditioning hoeft te gebruiken in de zomer

Uitstekende brandveiligheid

Een ander belangrijk voordeel van PVC dakbedekking is dat het uitstekende brandveiligheid heeft. In vergelijking met andere materialen zoals hout of bitumen, is PVC niet brandbaar en zal het niet vlam vatten als het blootgesteld wordt aan vuur. Dit betekent dat je minder risico loopt op brand en dat je meer zorgeloos kunt genieten van je huis.

Verschillende kleuren en stijlen

Tot slot is het ook belangrijk om te vermelden dat PVC dakbedekking beschikbaar is in verschillende kleuren en stijlen. Dit betekent dat je het kunt afstemmen op de stijl van je huis en dat je het kunt gebruiken om het uiterlijk van je huis te verbeteren.