Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Angst voor de tandarts tegengaan

Er zijn weinig mensen die voor hun lol naar de tandarts gaan, sommige volwassenen hebben zelfs angst voor de tandarts, omdat ze weten dat ze het risico lopen dat er ooit een implantaat tand of extractie kies zal plaatsvinden. Bij kinderen ligt dit aantal nog hoger waarschijnlijk. Voor hen is het helemaal eng, omdat ze in een nieuwe, vreemde omgeving door een nieuw, vreemd persoon onderzocht worden. Ze weten niet wat ze allemaal kunnen verwachten en dit zorgt voor angst. In dit artikel bespreken we twee tips die u zullen helpen bij de omgang met kinderen die bang zijn voor de tandarts.

 

Bereid je voor op wat gedoe

Het is normaal en geschikt voor de leeftijd van een jong kind om te huilen, zeuren, wiebelen, en niet door een vreemde willen worden onderzocht,” benadrukt Dr. Haugseth. “Blijf kalm en onthoud dat de tandarts en haar personeel gewend zijn om met kinderen te werken en al genoeg woedeaanvallen hebben gezien.” Laat de tandheelkundige zorgprofessionals u begeleiden; ze kunnen je vragen om op een afstand te blijven of de hand van de kleine vast te houden, wat troost zal bieden en zal voorkomen dat hij tandheelkundige instrumenten pakt.

 

Vermijd omkoping

Veel deskundigen raden af om uw kind een speciale traktatie te beloven als zij zich goed gedraagt bij de tandarts. Als je dit doet, wordt hun angst alleen maar groter. Zeggend: “Als je je niet druk maakt of huilt, dan krijg je een lolly”, kan je kleintje denken: “Wat is er zo erg aan de tandarts dat ik misschien wil huilen?” Een veelbelovende traktatie belooft ook de verkeerde boodschap nadat een tandarts benadrukt dat hij schone, gezonde tanden heeft door snoep te vermijden dat gaatjes kan veroorzaken. In plaats daarvan, na het bezoek voorbij is, prijs je kind voor het goede gedrag en de getoonde moet. Geef zo nu en dan een verrassing doormiddel van een sticker of een klein speeltje.