Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Tips om het koffiezetapparaat schoon te maken

De kans is groot dat u uw koffiezetapparaat niet zo vaak schoonmaakt als zou moeten. Sterker nog, uit een onderzoek bleek dat mensen hun koffiemachine niet zien als een warm bed voor bacteriën en schimmels. Verrassing, dit is het wel. De studie toonde ook aan dat het reservoir van uw apparaat waarschijnlijk een hogere kiemkracht heeft dan sommige plekken in uw badkamer.

 

Om er zeker van te zijn dat u geen gist, schimmels of bacteriën meer zult aantreffen, hebben we enkele tips hoe u uw koffiezetapparaat het best kunt schoonmaken en weer kunt genieten van uw koffie uit koffiemachine cups en cups voor dolce gusto.

 

Was verwijderbare onderdelen na elk gebruik

Dit is belangrijk omdat het helpt bij het verwijderen van koffie en olie die achterblijven. Je kunt de onderdelen met de hand wassen in de gootsteen met warm water en een sopje, maar meestal zijn de onderdelen ook vaatwasmachinebestendig. En vergeet niet om de buitenkant van de warmhoudplaat af te vegen waar gemorste koffie op komt. Ook is het aan te raden om het deksel van het reservoir open te laten zodat het na elk gebruik volledig kan uitdrogen (bacteriën houden van vocht).

 

Ontkalk uw machine elke maand.

Na verloop van tijd kunnen er hardwatermineraten worden opgebouwd in de machine, en je zult merken dat het langer duurt voordat de koffie gaat druipen. Om dingen weer in topvorm te krijgen, moet u de machine opschonen en ontkalken. Goede oude witte azijn werkt prima.

 

Vul het reservoir met gelijke delen azijn en water en plaats een papieren filter in de lege mand van de machine. Plaats de pot op zijn plaats en “brouw” de oplossing half. Schakel de machine uit en laat deze dertig minuten staan. Schakel het apparaat vervolgens weer in, beëindig het koffiezetten en gooi de volle pot azijn en water weg. Spoel alles uit door een nieuw papieren filter erin te leggen en een volle pot schoon water te zetten. Herhaal een keer.