Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Badkamertegels schoonmaken

Het voorjaar komt er aan, dus hoog tijd om de badkamer eens grondig schoon te maken. Vandaag geven we drie tips voor badkamertegels schoonmaken.

 

Gebruik azijn om de tegel te reinigen. Het mengen van water en gedistilleerde witte (of reinigende) azijn in gelijke hoeveelheden produceert een effectief reinigingsmiddel. U kunt bijvoorbeeld vijf eetlepels azijn mengen met vijf eetlepels water. Dep een doek in het mengsel en schrob de tegel schoon. Veeg de tegel droog of laat hem aan de lucht drogen.

 

Citroensap op de tegel aanbrengen. Citroensap is enigszins zuur en daarom effectief als een reinigingsmiddel voor tegels. Vul een spuitfles met citroensap en spuit het sap direct op de tegel en veeg het weg met een vochtige spons.

  • Meng anders een spons met wat citroensap direct en gebruik het om de tegel af te vegen. Spoel de tegel af met een spons of doek gedrenkt in warm water.
  • Als je wilt, kun je je badkamertegel bestrooien met een dunne laag baking soda voor het spuiten met citroensap of het afvegen met een met citroensap doordrenkte spons.

 

Spray je tegel met een reinigingsproduct. Er zijn verschillende reinigingsproducten voor alle doeleinden beschikbaar waarmee u kunt tegels schoonmaken. Hoewel de specifieke gebruiksaanwijzing verschilt van het product dat u hebt besloten te gebruiken, kunt u over het algemeen beginnen met het bespuiten van de tegel met een lichte laag van de spray die u heeft besloten ge gebruiken, en vervolgens afvegen met een schone doek.

  • Poedervormige schoonmaakproducten moeten mogelijk worden gemengd met water voordat ze kunnen worden gebruikt.
  • Voordat u begint, wilt u misschien de deur en de ramen van de badkamer sluiten en het warme water in uw bad (met de stop van de afvoer in) enkele minuten laten lopen. Hierdoor wordt stoom in uw badkamer opgebouwd en wordt het schoonmaken eenvoudiger.