Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

De best bezochte bezienswaardigheden van Barcelona

Barcelona is één van de mooiste en drukst bezochte steden van Spanje. De combinatie van prachtige bezienswaardigheden, leuke activiteiten die er te doen zijn en de kust op korte afstand maakt het ook voor gezinnen met jonge kinderen een ideale bestemming. We bespreken in deze blog, in samenwerking met lastminutespanje.nl, een aantal van de best bezochte spots in Barcelona.

Sagrada Familia
Niet geheel verassend dat de wereldberoemde Sagrada Familia bovenaan staat. De monumentale kerk staat symbool voor de stad en is jaarlijks goed voor meer dan 3 miljoen toeristen. Het werk wat Gaudi ooit begon is tot op de dag van vandaag niet afgerond. Verwacht wordt dat het in 2026 dan eindelijk helemaal af is.

Camp Nou
Het stadion van de beste voetbalclub ter wereld is jaarlijks goed voor meer dan 1,5 miljoen toeristen. Het is één van de grootste stadions van Europa en ook het museum dat erbij hoort is zeker een bezoekje waard. De tientallen grote prijzen die de club heeft gewonnen zijn hier te bewonderen en ook een rondleiding behoort tot de mogelijkheden. Een kijkje in de kleedkamer waar Messi en Iniesta zich elke week omkleden is toch niet verkeerd.

Casa Milà
Andermaal een bewijs dat de invloed van Gaudi enorm is in Barcelona. Met een bijna een miljoen bezoeken per jaar is dit wereldberoemde huis een echte hotspot te noemen. De karakteristieke golvende gevel van het huis in combinatie met het prachtige uitzicht dat je hebt vanaf het dakterras maakt deze attractie tot één van bekendste van de stad.

Nog geen vakantieplannen voor de zomer? Overweeg dan een tripje naar Barcelona. De stad is erg veelzijdig en heeft een ieder wat te bieden. Of je nou van voetbal, oude gebouwen, musea of het strand houdt; Barcelona heeft het allemaal. En heel snel hoef je nog niet te beslissen, want een last minute spanje is zo geboekt!

http://lastminutespanje.nl