Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Italiaanse stal

De stalinrichting verschilt vaak per veeboer en overal is wel weer een naam voor. De ene veeboer heeft meer geautomatiseerde machines en de ander doet bijna alles weer zelf. In Nederland komen er ook steeds meer Italiaanse stallen. Melkveehouders bouwen namelijk vaak erg grote stallen en de nokhoogtes nemen steeds meer toe en de gemeentes zijn hier vaak niet erg blij mee. Een Italiaanse stal is juist minder hoog en minder lang.

Bij een grotere stal wordt voornamelijk een langere stal bedoelt en niet zozeer breder, voor boeren is dit ook erg vervelend, want je moet erg veel meters maken om de koeien te verzorgen of te verplaatsen. Het nadeel van een bredere stal is de overkapping, want de nokhoogte kan hier wel 20 meter zijn en veel gemeentes keuren dit niet goed. Bij een Italiaans dak is minder stijl, namelijk 30 tot 35 graden, terwijl dat bij een bredere stal vaak 20 tot 25 graden is. op het Italiaanse dak bevinden zich meerdere dakpanelen, het lijkt een beetje op een hightechbedrijf. Het materiaal waarvan de constructie is gemaakt is staal en sandwichpanelen. Deze dakconstructie heeft alleen wel meer staanders nodig, maar vaak zorgen deze niet voor een belemmering. Ook heeft deze Italiaanse stal een afwijkende vorm, je hebt namelijk open zijwanden waar een grote hoeveelheid licht naar binnen komt.

Een Italiaanse stal biedt dus zeker voordelen en is het overwegen waard. Natuurlijk zijn er ook nog andere hulpmiddelen die het in de stal zo aangenaam kunnen maken voor uw koe, bijvoorbeeld een pack mat. Elke veeboer zal wel een voorkeur hebben voor een bepaalde stal of bepaalde inrichting, wilt u meer weten over de Italiaanse stal? Dan kan u altijd ervaringen vragen aan veeboeren die al een Italiaanse stal hebben laten bouwen, zij kunnen u vertellen of het hun bevalt en dit kan u weer meenemen in uw beslissing.

http://wijsmanhandelenadvies.nl/

Gerelateerde artikelen

In 3 stappen een lichtstraat laten bouwen

Een stomerij aan huis

Merkreputatie bij jongeren