Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

De waterpijp schoonmaken

Als je een eigen waterpijp hebt is het verstandig die na elke rook sessie schoon te maken. Na een tijdje wordt de waterpijp vies en dat is niet goed voor je, en het komt de rook ook niet ten goede. Veel mensen doen het schoonmaken fout, dus vandaar dit artikel waar alles goed wordt uitgelegd.

Je moet eerst de waterpijp uit elkaar halen. Je kunt beginnen met de waterpijp vaas te wassen. Dit is een vervelend werkje omdat je moeilijk bij de binnenkant van de vaas kunt komen. Je kunt dus het beste warm water met een natuurlijk schoonmaakmiddel gebruiken. Let er wel op dat je geen zeep of andere chemische middelen moet gebruiken. Dit kan er wel eens in blijven zitten waardoor de smaak daarna minder gaat worden. Doe het er in en laat het goed intrekken. Desnoods schud je de vaas een beetje. Spoel het daarna goed uit. Gebruik echter geen kokend of heel heet water. Je moet het water nog kunnen aanraken zonder pijn te krijgen.

De schacht van de Shisha moet je schoonmaken met een speciale borstel. Anders kun je er niet bij komen. Soms zit er bij een shisha pakket al een borstel, ander moet je er eentje los bij kopen of iets anders verzinnen. Maak de borstel een beetje nat en doe er een middeltje op om het te reinigen. Maak het schoon en spoel het goed door achteraf. De slang hoef je alleen schoon te spoelen. Er zijn ook wat kleine onderdelen die je makkelijker schoon kunt maken zoals de tabakskop en schoteltje. Deze spoel je even goed om. Zet de waterpijp als die helemaal schoon en droog is weer in elkaar. Let er op dat je na elke keer roken de waterpijp even snel schoonmaakt. Als je dit maar eens per jaar doet zal alle viezigheid er moeilijk af komen. Als je na een rook sessie alles schoon maakt is het erg snel klaar.

https://premium-hookahs.nl/