Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hardlopen voor beginners

Als je begint met hardlopen zijn er wat dingen waar je over na moet denken. Veel mensen lopen te snel hard van stapel waardoor ze blessures krijgen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Er zijn wat belangrijke factoren waar je op moet letten die ik in dit artikel zal benoemen.

Het eerste zijn hardloopschoenen. Dit is de investering die je moet doen wil je hard gaan lopen. Koop een goed merk schoenen zoals je bij tennis  k swiss tennisschoenen kan nemen. Je kunt snel blessures krijgen als je slechte schoenen neemt. Het is even een investering, maar bij tennis moet je ook nog een tennisracket en andere dingen nemen. Bij hardlopen zijn schoenen de enige investering die je moet nemen.

Als je goede schoenen hebt kun je gaan hardlopen. Zorg dat je het goed opbouwt en niet te hard van stapel loopt. Als je gaat hardlopen moet je altijd bedenken of je nog een gesprek kunt voeren. Als je nog kunt praten betekent dat je op een goed tempo loopt. Kun je amper woorden uitbrengen tijdens het hardlopen? Dat betekent dat je  te hard gaat. Doe het dan even rustig aan omdat het lichaam het niet aan kan. Neem een hartslagmeter of sporthorloge mee om je lichaam in de gaten te houden. Als je begint met hardlopen is het wat saai om in je eentje te lopen. Dit is logisch omdat je liever met een groep wilt gaan. Dit helpt om je zelf te motiveren toch te gaan als je twijfelt. Echter is het soms handig om eerst zelf te trainen zodat je een beetje conditie hebt opgebouwd. Anders loop je sneller of langzamer dan je kunt in de groep. Dit helpt niet mee bij je persoonlijke ontwikkeling en conditie.  Neem blessures verder serieus. Ga niet door lopen als je pijn hebt. Je lichaam heeft dan rust nodig in plaats van meer inspanning. Als het koud is of regent kun je ook gewoon rennen. Pas wel op voor gladheid maar als je goede kleding draagt zul je niet snel ziek worden.

https://www.kctennis.nl/