Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Valpreventie in de badkamer

Voor veel ouderen is hun grootste angst om te vallen. Een val is pijnlijk en het herstel is langdurig, al de meer redenen om een val te voorkomen! Nu u nog meer binnen zit dan normaal door corona, is het verstandig om uw leefruimtes zo veilig mogelijk te maken. Vooral de badkamer is hier een belangrijk leehnavasor onderdeel van, omdat het val gevaar hier relatief groot is. Het is extra vervelend om in de badkamer te vallen, omdat u daar meestal geen telefoon of hulpknop bij de hand heeft. Om de kans op een val zo klein mogelijk te maken, bespreken wij in dit artikel een aantal hulpmiddelen badkamer opties die uw veiligheid bevorderen.

 

Ten eerste is het belangrijk om de mogelijkheid tot veilig douchen te hebben. Als u doucht dan bent u nat en dan is het slipgevaar extra groot. Vooral op het moment dat u uit de douche of het bad komt, is het gevaar op een val het grootst omdat u nat bent. Daar heeft Lavicta een perfect passende oplossing voor: een body dryer! Een body dryer droogt u in de douche af met een heerlijk warme luchtstroom. Zo hoeft u nooit meer een handdoek te gebruiken. Het werkt zo: na het douchen blijft u gewoon staan en drukt u op de knop, dan wordt u vanzelf gedroogd.

 

Er zijn ook nog een aantal andere hulpmiddelen voor in de badkamer. Zo is het verstandig om rondom de WC steunhekken te maken zodat het zitten en opstaan gemakkelijk gaat. Ook is het slim om rondom het bad of bij de douche een aantal handgrepen te plaatsen. Hiernaast is een bad het veiligst met een badzitje erin. Bovendien is het heel handig om in de douche een douchkruk of een douche stoel te hebben. Door al deze maatregelen te pakken, drukt u het ongeluk zover mogelijk terug in het hoekje!

https://lavicta.nl/