Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Website optimalisatie

nternet is een zakelijk afzetkanaal geworden. Het is belangrijk dat de internetzoekmachines weten wat uw onderneming te bieden heeft. 

Zij zijn het namelijk die de potentiële klanten naar uw website leiden. Is uw website al zoekmachinevriendelijk? Anders gezegd, is uw website al geoptimaliseerd voor de zoekmachines?

Website optimalisatie? Hoe doe je dat? Geen nood, daar zijn specialistische bureaus als studio-webdigi.com en seo-specialist.nu voor. Profiteer van onze jarenlange expertise op dit vlak. U hoeft echt geen nieuwe website laten maken. Wij nemen uw bestaande website onderhanden. Na een grondige website analyse maken wij een stappenplan voor website optimalisatie. Ons team SEO specialisten en SEO Copyrighters maken uw website weer zoekmachinevriendelijk. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij leggen u graag uit wat wij voor uw website en onderneming kunnen betekenen, want een gloed nieuwe website laten maken kan óók bij ons.

 

Stappenplan van website optimalisatie

Een stappenplan voor de website optimalisatie is natuurlijk afhankelijk van de huidige staat van uw website. Onze specialisten voeren daarom eerst een grondige website analyse uit, waarna er in overleg met de cliënt een passend stappenplan wordt samengesteld.

Waar onze SEO specialisten bij de website analyse onder andere naar kijken: 

  • Technische zaken die te maken hebben met de programmatie en opmaakcode van uw internetsite. Meta tags, robot.txt bestanden, snelheid van het laden van de pagina enzovoorts.
  • Responsiviteit: is uw internetpagina geschikt voor mobiele apparatuur als tablets en smartphones? Het aandeel van de mobiele apparatuur in de zoekopdrachten neemt zeer sterk toe. Ook hier liggen veel kansen voor uw onderneming.
  • Linkbuilding: heeft uw internetpagina voldoende kwalitatieve uitgaande en binnenkomende hyperlinks van andere internetpagina’s en wordt er binnen uw site gelinkt?
  • Is er een sitemap, zodat de zoekmachines snel de inhoud van uw website kunnen scannen?
  • Zijn er geen verbroken links op de website? Deze zogenaamde “404 errors” verlagen de kwalificatie van uw website in de zoekmachines.
  • Integratie en gebruik van Google mijn bedrijf.
  • ”Last but not least”: de teksten. Zijn deze afgestemd op de keywords in de broncode en staan deze in relatie met uw producten en/of diensten?

Website optimalisatie en Google

De zoekmachines brengen de potentiële klanten naar uw webpagina. Er zijn meerdere zoekmachines, maar het is Google die in Nederland meer dan 95% van alle zoekopdrachten voor haar rekening neemt. Voor de website optimalisatie is het dus zeer belangrijk dat de Google zoekmachine precies weet wat uw internetsite te bieden heeft. Het doel van Google is dat een zoeker direct de verwachte informatie vindt. Zo blijven tevreden zoekers Google gebruiken.

https://studio-webdigi.com