Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

De juiste prijs voor jouw woning betalen

Als jij iemand bent die alleen of samen met jouw partner op zoek bent naar een huis dan heb jij wellicht wat problemen ervaren. De prijzen kunnen vandaag de dag erg hoog oplopen en dit wil je zien te voorkomen. Gelukkig is dit mogelijk door te kiezen voor een bouwkundige keuring. In zo’n geval ga jij langs bij het huis dat jij wenst te kopen en zorg jij ervoor dat jij op een kritische manier kijkt naar de woning die jij gaat kopen. Kijk hierbij naar de constructie van de woning en het jaartal. Verder moet jij oog hebben voor het technisch onderhoud van de woning. Op basis van observaties en analyses kan jij de prijs voor de woning inschatten.

Het belang van geld

Natuurlijk speelt geld een belangrijke rol als jij iemand bent die graag een huis wilt kopen. Helemaal binnen de huidige woningmarkt is het belangrijk om te vermelden dat de prijzen de komende jaren hoog zullen liggen. Ondanks het belang van huisvesting moet jij tevens niet teveel geld betalen. Misschien dat jij over een aantal jaren weer verhuisd en dan is het natuurlijk niet fijn als jij het huis voor veel minder geld verkoopt dan toen jij het huis kocht. Op deze manier draai jij verlies en verlies je eigen vermogen. Dit kan je voorkomen door een bouwkundige keuring uit te voeren. Als de staat van de woning niet goed is dan is het belangrijk om minder geld te betalen dan oorspronkelijk gevraagd werd.

Opknappen van de woning

Misschien dat het zo blijkt te zijn dat er veel opgeknapt moet worden in de woning. Dan heb jij voldoende reden om minder geld te betalen voor de woning die jij graag zou willen hebben. Vertel dit dus vooral aan de verkoper van het huis, veel moeten klussen in het huis kost immers wat van jou. Jij moet tijd, geld en moet opgeven om te klussen in jouw woning. Deze opoffering is het waard indien jij hierdoor minder geld moet betalen aan de eigenaar van het huis. Verder kan jij door het klussen het huis inrichten zoals jij wenst.

Voorkeuren en wensen

De voorkeuren en wensen die jij hebt kunnen tevens een rol spelen bij de keuring die uitgevoerd wordt. Je kan namelijk een expert vragen om deze keuring uit te laten voeren. In zo’n geval komt een professioneel vakman of vakvrouw langs bij de woning die jij op het oog hebt en zal deze expert een rapport op te stellen. Er zijn een aantal vaste onderdelen waar de expert naar kijkt, echter kan jij tevens aan deze persoon vragen om te kijken naar een aantal zaken die jij belangrijk vindt. Zo kunnen persoonlijke voorkeuren een rol spelen.

Kiezen voor een expert

Indien jij een expert wilt kiezen voor jouw bouwkundige keuring is het belangrijk om te vermelden dat de expert loyaal en transparant moet zijn aan jou. Als de expert informatie achterhoudt of niet in staat is om op een duidelijke manier te vertellen wat voor een woning jij hebt gekocht of gaat kopen dan is hij of zij tekortgeschoten in het beroep als bouwkundig expert. 

Tip: Keuringshuis.nl