Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Grindvloer: ideaal alternatief voor de gietvloer en stukken goedkoper

Als jij op zoek bent naar een mooie gietvloer en de prijzen hebben je laten schrikken, bekijk dan de optie grindvloer eens. Dit is een gietvloer, eigenlijk is het een steentjes vloer, en aanzienlijk goedkoper. Het wordt net zo goed vloeibaar op de grond aangebracht en de afwerking is ook naadloos. Het verschil tussen een gietvloer en een grindvloer is dat de laatste steentjes bevat. Daardoor is het uiterlijk anders, maar is de prijs ook lager. Lees hier verder over de grindvloer en waarom het zo’n goed alternatief is als een gietvloer te duur is.

 

Wat is een grindvloer precies?

Een grindvloer is een vloer die bestaat uit een kunsthars, een pigment (optioneel) en kleine steentjes. Je bepaalt zelf hoe groot je wilt dat de steentjes zijn. Dit mengsel wordt vloeibaar op de vloer aangebracht tot het de hele vloer bedekt. Nadat het is opgedroogd kan het worden afgewerkt met een egaliserende en transparante toplaag. Dat betekent dat er een structuur zichtbaar is, maar dat de bovenkant van de vloer glad is. Deze vloer wordt daardoor net zo hygiënisch als een echte gietvloer, maar heeft wel een ietwat ander uiterlijk. Hoe groter de korrels, hoe duidelijker deze zichtbaar zullen zijn. Houd je van dit uiterlijk, dan kun je kiezen voor verschillende kleuren steentjes en een transparant bindmiddel.

 

Goedkoper dan een gietvloer

Er zijn verschillende soorten steentjes vloeren en de meest gangbare zijn steentapijt, marmertapijt, grindvloer en troffelvloer. Deze zijn allen goedkoper dan een standaard gietvloer. De prijzen voor grindvloeren beginnen bijvoorbeeld al bij €30 per vierkante meter, terwijl dat voor een standaard polyurethaan gietvloer €80 is. Hoe meer vierkante meters je aan kunt bieden, hoe lager de prijs. Grindvloeren zijn erg duurzaam en gaan lang mee en dat voor een prijs die niet veel afwijkt van vloerbedekking of laminaat.

 

De eigenschappen

Hier vind je de belangrijkste eigenschappen van deze steentjes vloer op een rijtje.

  • Veelzijdig: je hebt verschillende keuzes die het uiterlijk beïnvloeden, zoals de korreldikte, de kleur en de afwerking.
  • Vloerverwarming: omdat deze vloer stenen bevat, is het erg goed te combineren met vloerverwarming. De stenen houden de warmte zelfs vast.
  • Ondervloer: je kunt een grindvloer op een grote hoeveelheid verschillende ondervloeren plaatsen, zelfs op je bestaande vloerbedekking.
  • Waterdicht: kies voor een gesealde grindvloer en deze is ook in vochtige ruimtes toe te passen.
  • Onderhoudsarm: een gesloten vloer, dus met een toplaag, kan gemakkelijk 50 jaar meegaan en dat met af en toe dweilen en stofzuigen alleen.

 

G-vloeren.nl | Dé gietvloer expert voor particulier en bedrijf.

 

Wanneer is een grindvloer geen goede keuze?

Er zijn ook situaties waarin je beter een gietvloer kiest. Zo is een gietvloer dunner en dat betekent dat je drempels en deuren niet aan hoeft te passen. Ook heeft een gietvloer een unieke uitstraling die je met een steentjes vloer nooit kunt evenaren. Als jij echt het egale en strakke uiterlijk van een gietvloer wilt realiseren, dan is een grindvloer een minder goede keuze.