Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Vacatures in de woningbouw nemen toe

Ontwerpen, bouwen en onderhouden. Daarover gaat het in de bouwsector. Wanneer we kijken naar de woningbouw worden deze drie zaken steeds belangrijker nu het aantal vacatures in de bouw en specifiek in de woningbouw meer en meer toeneemt. Benieuwd wat dit betekent voor de woningbouw en het personeel in de bouw? Lees meer!

Werken in de woningbouw

De economie stagneert misschien momenteel, maar er worden nog steeds veel bouwprojecten opgestart. Vooral in de woningbouw. Door het grote woningtekort moeten er de komende periode veel woningen gebouwd worden.

De Rijksoverheid geeft aan dat Nederland in 2035 naar verwachting 18,8 miljoen inwoners heeft. Mede door dit aantal zal de vraag naar woningen vanzelfsprekend toenemen. Om aan de groeiende vraag te voldoen, moeten tussen 2020 en 2030 in totaal 845.000 woningen gebouwd worden. Op dit moment is er een tekort van 331.000 woningen, wat moet worden teruggebracht met 2% in 2035. Een flinke opgave.

Verwachte gevolgen voor de woningbouw

Het is duidelijk: de woningbouw staat niet stil. De komende periode verwachten we het volgende binnen de woningbouw:

  • Het aantal woningbouwprojecten zal sterk toenemen;
  • Het aantal vacatures in de bouw en specifiek in de woningbouw gaat stijgen door de grote vraag naar woningen;
  • De druk op de functies in de bouw wordt vergroot: projecten moeten sneller en efficiënter uitgevoerd worden.

Werken in de woningbouw Er is binnen de woningbouw veel vraag naar goede mensen. Het aantal vacatures in de woningbouw neemt daardoor naar verwachting verder toe. Maar er is ook een tekort aan passende krachten, waardoor de groei mogelijk stagneert.