Tips voor succesvolle sollicitatie

Heeft u binnenkort een belangrijke sollicitatie? Dit is spannend en kan een grote invloed hebben op uw nabije (en misschien zelfs verre) toekomst. Zeker als u werk of een nieuwe baan vindt. Daarom is het belangrijk om u zo goed mogelijk voor te bereiden. Hier vindt u de beste tips voor een succesvolle sollicitatie.

 

Tips vooraf aan het gesprek

U heeft een sollicitatiegesprek binnen. Wat nu? Tijdens een sollicitatiegesprek kijkt een werkgever of u goed bij het bedrijf past. Gelukkig kunt u zich daar op voorbereiden. Het eerste wat u moet doen is in de huid van uw potentiele werkgever kruipen. Wat voor kwaliteiten wilt u dat een werknemer bezit? Dan probeert u deze kwaliteiten naar voren te laten komen in het sollicitatiegesprek. Een andere tip is om te bedenken welke vragen een recruiter gaat stellen. U kunt op het internet lijstjes vinden met de meest gestelde sollicitatievragen. Daar staan dan vaak ook geschikte antwoorden bij. Dan probeert u deze vragen en antwoorden aan te passen aan het vakgebied waar u in gaat solliciteren. Zo zorgt u ervoor dat er geen onverwachte moeilijke vragen komen.

 

Tips tijdens het sollicitatiegesprek

Tijdens het gesprek is het belangrijk dat u zich gedraagt als een volwaardige professional. Een eerste indruk is heel belangrijk. Wees daarom goed uitgerust en goed gekleed. Een goede vuistregel om te beslissen hoe u gekleed gaat is om u één stapje netter te kleden dan voor uw baan nodig is. Zo zorgt u er voor dat u nooit patserig overkomt maar ook niet ‘underdressed’ bent.

 

Veel succes gewenst bij uw sollicitatiegesprek! Nog op zoek naar een baan? Neem contact op met ottoworkforce.nl

 

https://www.ottoworkforce.nl/vacature/