Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

De schroeven die je altijd moet gebruiken

Houtschroeven, gipsplaatschroeven, ze zijn er allemaal. Helaas zijn de meeste schroeven wel sterk, maar niet sterk genoeg om een kast te houden. Als je een keer zelf aan de slag gaat, wil je niet dat na een week je opeens je kast ziet in storten. Om dit te voorkomen, moet je speciale schroeven aanschaffen die soms wel duizenden jaren mee kunnen gaan, omdat ze zo sterk zijn.

De schroeven waar ik het over heb zijn woodies schroeven. Het is een term waar je misschien niet echt bekend mee bent, maar het wordt vaak gebruik in de bouw wereld. De reden hier voor is dat deze schroeven bijna de sterkste schroeven zijn. Dit komt doordat de schroeven worden gemaakt van verhard staal, wat ook nog verzinkt is. Dit maakt deze schroef zelfs nog sterker dan een RVS schroef. Een RVS schroef is een schroef die is gemaakt van roest vrij staal. Dit is handig als je een erg vochtige lucht hebt, waardoor een normale schroef mogelijk zou kunnen roesten en je bouwwerk verpest.

Woodies schroeven komen in verschillende soorten en maten. Woodies schroeven kopen is niet moeilijk, want ze zijn eigenlijk wel bij elke bouwmarkt beschikbaar. Het enige wat je hoeft te doen is de werknemers advies vragen over welke maat schroef je het beste kan nemen voor het project dat je onder neemt.

Woodies zijn voor de meeste dingen handig, omdat het zorgt voor een stevige basis, maar er zijn ook projecten waarbij je deze schroeven beter niet kunt gebruiken. Zo moet je aan de weersomstandigheden denken en de luchtomstandigheden. In de badkamer is het bijvoorbeeld erg vochtig, dus het is beter om roestvrij stalen schroeven te nemen, om roest te voorkomen. Woodies zijn dan wel heel sterk, maar ze komen niet altijd roestvrij, dus daar moet je heel erg opletten als je deze schroeven wilt aanschaffen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.bnvtools.nl