Nieuwbouw20
Image default
Bedrijven

Welke soorten rolgordijnen zijn er?

Rolgordijnen zijn erg populair. Iedereen kent ze wel en ze komen voor in veel verschillende interieurs. Nu zijn er meerdere soorten rolgordijnen met allemaal verschillende eigenschappen en voordelen. Welke dit zijn lees je in deze blog!

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. De naam zegt het al: verduisterend. Deze rolgordijnen zorgen ervoor dat je kamer volledig wordt verduisterd. Hierdoor kun je optimaal genieten van je nachtrust. Daarnaast hebben ze ook een isolerende werking. Ze zorgen ervoor dat de kamer warm (of koel) blijft. Ook zorgen deze rolgordijnen voor een geluiddemping. Wat overigens ook erg ideaal is voor in de slaapkamer.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn juist ideaal als je de kamer niet volledig wilt verduisteren. Met deze rolgordijnen zorg je ervoor dat er nog licht naar binnen blijft schijnen, maar kun je ook genieten van je privacy. Deze soort rolgordijnen worden vaak gebruikt in woonkamers. De lichtdoorlatende rolgordijnen van ilumio zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stoffen. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie en hun aanbod aan lichtdoorlatende rolgordijnen.

Transparante rolgordijnen

Transparante rolgordijnen zorgen voor sfeer in huis. Ze zorgen ervoor dat je het zicht op buiten niet verliest. Ook laten deze rolgordijnen veel licht door, maar het zonlicht wordt wel gefilterd en minder scherp gemaakt. Transparante rolgordijnen worden vaak gebruikt in ruimtes waar de privacy iets minder belangrijk is. Dit kan bijvoorbeeld een kamer zijn die grenst aan je achtertuin of bijvoorbeeld de keuken.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen bestaan uit 2 soorten stof. Duo rolgordijnen bestaan namelijk uit banen dichte stof afgewisseld met een transparante stof. Doe je het duo rolgordijn dicht, dan zie je alleen de dichte stof. Nu heb je geen last van lichtinval. Laat je het duo rolgordijn open, dan zijn allebei de banen zichtbaar en schijnt er gewoon licht naar binnen.

Rolgordijnen voor dakramen

Dakramen zijn vaak schuine ramen. De juiste raamdecoratie hiervoor vinden kan lastig zijn. Er zijn rolgordijnen die speciaal gemaakt zijn voor dit soort ramen. Deze kunnen namelijk schuin gemonteerd worden. Dit zijn allemaal verduisterende rolgordijnen die geen licht doorlaten. Hierdoor kun je je zolder volledig verduisteren. Dit zorgt er voor dat je zolder in de zomer lekker koel blijft, omdat het rolgordijn de zonnestralen tegenhoudt.

Rolgordijnen voor draai-kiepramen

Draai-kiepramen zijn vaak gemaakt van kunststof. Hier wil je natuurlijk liever niet in boren. Er zijn dus speciale rolgordijnen voor dit soort ramen. Deze rolgordijnen kunnen worden geklemd op het raam en kunnen dus gemakkelijk bevestigd worden. Zo kan je raam gewoon open en dicht doen zonder problemen.