Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Artea Grafmonumenten geeft tips voor nabestaanden

Een keuze maken uit de vele prachtige Artea Grafmonumenten is geen eenvoudige taak voor de nabestaanden. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden, of die goed zijn om te weten.

Artea Grafmonumenten adviseert mensen de tijd te nemen om te rouwen

De professionals van Artea Grafmonumenten weten als geen ander dat de rouw voor veel familieleden pas echt begint na de begrafenis of crematie. Het kiezen van een grafsteen vindt voor veel families vaak plaats na een bewuste rouwfase. Er staat geen vaste tijd voor. Een uiteindelijk besluit voor welke grafsteen de familieleden kiezen, kan weken en zelfs maanden later pas een beetje vorm krijgen. Het komt zelfs wel eens voor dat het enkele jaren duurt voordat mensen er echt aan toe zijn. En dat is helemaal oké. Want het is belangrijk dat nabestaanden pas dan over zoiets persoonlijks als een passend grafmonument gaan oriënteren als ze er zelf aan toe zijn. En dan natuurlijk het liefst met iemand met een goede reputatie en jarenlange ervaring zoals de experts van Artea Grafmonumenten.

Mensen blijven vaak lang nadenken over voor hen belangrijk vragen en antwoorden. Zoals bijvoorbeeld wanneer een grafsteen moet worden geplaatst. Gelukkig kunnen zij dan de ongeruste nabestaanden al snel geruststellen: er zijn namelijk geen regels over wanneer een steen, plaat of vast kruis op het graf moet worden geplaatst.

Wanneer kan op zijn vroegst een grafsteen geplaatst worden?

Over het algemeen wordt minstens zes maanden gewacht voordat er een grafmonument geplaatst wordt. Die tijd heeft de aarde en dus de ondergrond voldoende stevig is geworden. Maar als de grafsteen eenmaal staat, is het voor velen iets bijzonders – en dat is voor velen toch emotioneel moeilijk. Daarom is het belangrijk om als nabestaande zoveel tijd te geven als nodig is om te rouwen.

Zijn er trends in grafstenen?

Het gaat steeds meer om individualiteit en diversiteit. Er is niet echt een concrete trend in vorm, kleur en stijl te onderscheiden. Bij Artea Grafmonumenten wordt er vooral geluisterd naar de nabestaanden en hun wensen. Er worden tegenwoordig wel veel combinaties van materialen gebruikt, zoals stenen met hout, glas of stenen inzetstukken.