Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Artikel marketing van dag tot dag

Artikel marketing stopt nooit, in ieder geval niet wanneer je succesvol wilt zijn met internet marketing en dus hoog wilt ranken met je website. Er valt, nog, niet aan te ontkomen om via links in gepubliceerde artikelen op externe websites naar uw eigen websites, het gewicht van uw website te verhogen. Dagelijks artikel marketing is noodzakelijk wanneer u uw websites hoog wilt laten ranken in de zoekmachines. Artikel marketing is een onderdeel van internet marketing (ook wel online marketing genoemd) en een zeer belangrijke ondersteuning om content te publiceren op relevante externe websites binnen relevante categorieën. Met de juiste artikel marketing tool kunnen de teksten worden voorzien van afbeelding en/of video´s en kunnen er links worden gelegd naar uw website(s). Wanneer dit gedoseerd gebeurt en de inhoud werkelijk relevant en telkens weer uniek is en ook nog in relevante categorieën geplaats is, wordt dit gewaardeerd door de zoekmachines met een steeds hogere ranking.

Teksten voor artikel marketing

Voor de artikelen ten behoeve van artikel marketing gelden een aantal spelregels. Deze “spelregels” hebben vooral betrekking op de lengte, de relevantie (t.o.v. de website waarnaar het gericht is), de ankertekst, de titel en de headers. Tevens dient iedere artikel plaatsing uniek te zijn. Zoekmachines houden van content, vooral veel content. Een artikel voor artikel marketing moet op zijn minst 400 woorden bevatten, dit is eigenlijk de minimale lengte waaraan de teksten moeten voldoen. Indien u een website wilt promoten die over artikel marketing gaat, is het van belang dat het artikel ook werkelijk een heel duidelijke relatie met artikel marketing (en daardoor ook met internet marketing moet hebben) moet hebben. Wanneer de relevantie niet te vinden is, het artikel met betrekking tot artikel marketing gaat over vakanties, zal de zoekmachine dit “belonen” met een verlaging van de positie(s). Het is van belang dat er een gevarieerd ankertekst profiel ontstaat. Indien de belangrijkste zoekterm van uw website die u wilt promoten “vakantie” is, moet het maximale percentage van deze ankertekst over de gehele linie van gepubliceerde artikelen niet meer dan 5% bedragen. Variatie met het woord vakantie als ankertekst is zeer belangrijk, bijvoorbeeld “vakantie boeken”, “vakantie bestemmingen”, enz. als ankertekst is belangrijk.

Artikel marketing niet onderschatten

Het is niet onbelangrijk om in de titel van uw artikel de belangrijkste zoekterm (dus de primaire ankertekst in uw artikelen) van de te promoten website in de titel te plaatsen. Wanneer u gebruikt maakt van een goede artikel marketingtool, heeft u de mogelijkheid headers te plaatsten. Header 2 en header 3 kunt u aanleggen. Ook hier geldt dat het goed is wanneer deze zoekterm in de header geplaats is. Zoekmachines belonen het ook wanneer de laatste zin van het gepubliceerde artikel de zoekterm ook nog eens bevat. Dus een artikel over artikel marketing moet altijd de zoekterm artikel marketing bevatten.