Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Duurzaam investeren

Hoewel we er in het dagelijks leven misschien niet zo veel van merken, zijn we deze aarde in een hoog tempo kapot aan het maken. Dat klinkt niet zo positief, maar het is wel waar het op neerkomt. De mens consumeert veel en laat daarbij een grote troep achter. De oceanen raken langzaam maar zeker vol met plastic. De plastic soep op zijn beurt kost vele dieren het leven. Door de verbranding van fossiele brandstoffen en de daarbij vrijgekomen CO2 raakt de atmosfeer verstopt en warmt de aarde in rap tempo op. Hierbij smelt de ijskap razendsnel, wat er niet alleen voor zal zorgen dat wij natte voeten krijgen, maar nu al ijsberen het leven kost. Het lijkt allemaal een ver-van-mijn-bed-show, maar gelukkig kan iedereen zijn steentje bijdragen om wél iets goeds te doen. Alle kleine beetjes helpen hierbij.

 

Bovendien hoef je hierbij heus geen dief van je eigen portemonnee te zijn. Er zijn juist hele slimme en tegelijkertijd duurzame investeringen. Het bekendste voorbeeld, maar daarom niet minder goed, is het zonnepaneel. Een zonnepaneel zet de zonne-energie om in bruikbare elektrische-energie. Dit bespaart veel geld. Je hoeft nu minder of zelfs geen energie meer af te nemen van de energieleverancier aan huis. Nee, in plaats daarvan heb je je eigen groene duurzame energie opgewekt. De zonnepanelen van nu zijn van een goede kwaliteit en gaan daarom jaren mee. Het zal dus altijd zijn eigen investering terug gaan verdienen. Soms is er ook nog wat subsidie zonnepanelen beschikbaar.

 

Een andere interessante optie is de pellet boiler. Als u nu gas of propaan gebruikt om het huis te verwarmen, kan dat voortaan via de pellet boiler. Deze werkt op biomassa en de terugverdientijd is zo’n 3 jaar. Zeer rendabel dus! Een combinatie van het zonnepaneel en de pellet boiler maakt van uw huis een duurzaam huis met een interessant rendement.

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl