Nieuwbouw20
Image default
Business / Marketing and Advertising

Welke pomp heb ik nodig in mijn tuin?

Het aanbod van verschillende waterpompen is erg breed. Een waterpomp is dan ook voor veel verschillende doeleinden inzetbaar. Denk bijvoorbeeld bij het onderhouden van je eigen vijver, het verschonen van je zwembad of het sproeien van je tuin. In dit artikel lees jij de beste soort waterpompen die bij deze bovengenoemde doeleinden passen.

Bij een eigen vijver in de tuin, kan je het beste kiezen voor een vijverpomp. Het klinkt een beetje cliché, maar zo heet de pomp daadwerkelijk. Deze pomp zorgt ervoor dat er altijd voldoende water wordt aangevoerd om zo de vijver te circuleren en te reinigen. Een tip voor het onderhouden van een vijver. Probeer zo weinig mogelijk bladeren in de vijver te laten terechtkomen. Als deze namelijk rotten dan nemen ze de zuurstof op van het water. Dit heeft een slecht effect op de  gedierte die in de vijver zwemt en kunnen er aan dood gaan. Ook is er een mogelijkheid om een waterpomp op zonne-energie te laten werken. Dit een goed alternatief voor een stopcontact en verhelp je het opwarmen van de aarde.

Voor een zwembad in de tuin is een zwembadpomp de complete oplossing. Deze pomp is erg betrouwbaar met betrekking tot waterfiltering en watercirculatie. Daarnaast is de pomp zeer geluidsarm. Dit doordat de pomp onderin de zwembad hangt en het water het geluid dempt. Ook is deze pomp specifiek geschikt voor hoog chloorgehaltes.

Het sproeien van je tuin kan je beste overlaten door een hydrofoor pomp. Door de goede regulering van de pomp. Er zijn zelfs soorten die drie sproeien tegelijk kan aanvoeren met voldoende druk water. Ook zuigt de pomp water vanuit de bodem. Sommige kunnen dat zelfs maximaal acht meter onder de grond. Tevens is de pomp relatief goedkoop. Het nadeel van deze pomp is echter dat hij veel geluid maakt.

https://www.waterpompshop.nl/